Noutati :
Vă așteptăm să vizionați meciul echipei favorite împreuna cu prietenii pe proiector HD, într-o atmosferă incendiară + promoţii la bere. 

Reguli de Darts


Darts – Pozitionarea tablei  

pozitionare tabla darts

Tabla de darts trebuie asezata la exact 173 cm de la podea pina in centrul tablei. Punctul rosu din centrul tablei este numit “Bull’s eye” (ochiul taurului). Este recomandat sa plasam o placa de lemn sau pluta intre tabla si perete pentru a salva sagetile de la o detriorare rapida si de ce nu, sa salvam peretii de gauri (la incepatori se intimpla foarte des sa arunce pe langa tabla).

Tabla este divizata in 20 de sectiuni corespunzatoare numerelor de la 1 la 20. Sectiunea 20 este intotdeauna orientata in sus, la N hartii.

Linia de la care se arunca (se numeste in engleza OCHE), trebuie sa fie la exact 237 cm de la peretele pe care e fixata tabla de Darts. Pentru a marca linia de aruncare vom folosi de exemplu, o banda adeziva.

Pentru ca jocul sa aiba loc, trebuie sa existe cel putin 2 seturi a cite 3 sageti. Fiecare echipa foloseste un set dar este recomandat ca fiecare jucator sa aiba setul propriu de 3 sageti. Langa tabla de darts se obisnuieste plasarea unei table micute (ca cea scolara) si creta pentru a tine scorul. Se poate tine scorul si pe hirtie cu pix sau creion.

 

Darts – SIGURANTA inainte de toate!!!

sageata darts

Din motive usor de inteles DARTS nu este un joc recomandat copiilor sub 14 ani. Manipularea neglijenta a sagetilor poate cauza raniri! Virful sagetilor poate fi si de otel si este extrem de ascutit penetrind fara probleme lemnul!!!

NU ARUNCATI sagetile daca o persoana sta in fata liniei de aruncare. Intoarceti capul daca e nevoie si fiti siguri ca toti jucatorii (sau spectatorii) nu stau in fata tablei de darts. Tinind cont de acestea multe ore de distractie va asteapta…

 

Darts - Reguli de baza

tabla darts

De obicei jocul de DARTS se joaca intre 2 jucatori sau doua echipe. Echipele pot fi formate din doi sau mai multi jucatori. Pentru incalzire de obicei se acorda nu mai mult de 9 aruncari. Apoi pentru a determina care echipa incepe, un membru al fiecarei echipe arunca o sageata. Sageata aruncata cel mai aproape de Bull’s eye confera intaietate in inceperea jocului.

Fiecare jucator arunca 3 sageti cand este la rand. ATENTIE! Daca piciorul celui care arunca depaseste linia de aruncare, acea aruncare este anulata, nici un punct nu este acordat si nici nu se da posibilitatea de a arunca inca o tura.

Sagetile trebuie sa stea infipte in tinta cel putin 5 secunde dupa ce ultima sageata a fost aruncata. Altfel aruncarea nu e valida.

 

Marcarea tablei este urmatoarea:

 

Fiecare sectiune corespunzatoare unui numar are forma unei felii de pizza…

Daca se loveste in interiorul “feliei” se marcheaza numarul inscris in exteriorul cercului.

Celulele care formeaza inelul exterior (cel mai lung) corespunzator fiecarui numar vor fi punctate dublu numarului respectiv.  Celulele care formeaza inelul interior (cel mai scurt) vor fi punctate ca triplul numarului.

Centrul tablei – Cercul verde va fi punctat cu 25 puncte iar mijlocul rosu (Bull’s eye) va fi punctat 50 puncte.

Acesta este modul de baza pentru a calcula punctajul.

 

DARTS –Reguli

 

Doua din cele mai populare jocuri sint “301” si “CRICKET”

 

301 este cel mai jucat in baruri si cluburi de Darts. Fiecare echipa incepe cu un punctaj de 301 puncte si cu fiecare aruncare acumuleaza puncte care se scad ajungindu-se la 0. Inainte ca punctarea sa inceapa jucatorul trebuie sa loveasca o dubla (inelul exterior) Dupa aceasta scorul se reduce catre zero. Adevarata maiestrie intervine atunci cind la sfirsitul jocului pentru a termina trebuie sa lovesti iar o dubla. EX: Daca punctajul ramsa este 20 pentru a termina jocul trebuie sa inscrii o dubla 10).

Orice serie de aruncari care reduce scorul sub zero nu se puncteaza.

 

CRICKET este ruda mai “sofisticata” a 301. Acesta necesita mai multa pricepere si strategie. Se joaca folosind numerele de la 15 la 20 si Bull’s eye.

La inceput toate numerele si Bull’s eye sint deschise. Pentru a inchide acel numar jucatorul (sau echipa trebuie sa inscrie de 3 ori acel numar (orice combinatie de simpla, dubla sau tripla) Daca o echipa inchide un numar, iar echipa adversa il mai are deschis poti arunca pe acel numar cumulind puncte pe el. Sa spunem ca echipa A inscrie o data in numarul 20. Daca echipa B loveste de 4 ori in 20 va inchide numarul si aditional va puncta 20.

Pentru a inchide Bull’s eye interiorul cercului este considerat dublu Bull iar cel exterior simplu.

Jocul se declara inchis cind toate numerele sint inchise. Se poate inchide si mai repede daca cel aflat in fruntea punctajului inchide posibilitatea celuilalt de a face puncte.

Black & White: Club - Salon de biliard si snooker in Oradea
Mese profesionale, cafenea, darts, PS4 si jocuri electronice. Str. Motilor nr.2; 0359 467.166